Miten pääsen affiliate-markkinoijaksi?

Affiliate-markkinointi on eräs bloggaajien yleisesti käyttämä ansaitsemiskeino, jota tosin kannattaa käyttää harkiten. Moni lukija on saattanut huomata ilmiön, kuinka tietyissä blogeissa tällaisia mainospostauksia on jo aivan liikaa. Tällöin postaukset alkavat helposti ärsyttää ja niistä voi tulla sellainen tunne, että bloggaaja suosittelee lähes mitä vain rahasta. Oikein käytettynä affiliate-markkinointi voi kuitenkin olla hyvä keino ansaita blogilla ainakin pientä taskurahaa.

Erilaiset yritykset tarjoavat affiliate-markkinointimahdollisuuksia

Verkosta löytyy useampiakin yrityksiä, joihin liittymällä blogit voivat hankkia sivuilleen affiliate-linkkejä sekä -bannereita. Liittyminen on helppoa, joskin yrityksissä yleensä vaaditaan jonkinlaista tasoa mukaan hyväksyttäviltä blogeilta.

Miten affiliate-markkinointi toimii käytännössä?

Kun blogisi on hyväksytty mukaan affiliate-linkkejä ja -bannereita tarjoavaan yritykseen, voit alkaa sijoitella bannereita ja linkkejä blogillesi. Yleensä tämä tapahtuu kopioimalla pieni koodinpätkä blogiisi sille tarkoitettuun tekstikenttään. Usein sanotaan, että linkit ovat bannereita tehokkaampia mainoskäytössä. Bannerit eivät välttämättä tuota suuria tuloja, mutta laadukkaaseen tekstiin sijoitetut mainoslinkit saattavat tuoda parempaa tulosta.

Kannattaa valita sellaisia yhteistyökumppaneita, jotka soveltuvat blogiisi luonnollisella tavalla. Jos blogisi käsittelee vaikkapa eläinten koulutusta, eivät esimerkiksi laihdutustuotteet välttämättä myy blogissasi kovin hyvin, mutta esimerkiksi laadukkaat eläintenruuat ja -tarvikkeet saattavatkin myydä. Edellä mainitussa esimerkissä voit esimerkiksi kertoa, millaista ruokaa syötät omille lemmikeillesi ja miksi. Voit kertoa ruokien ominaisuuksista sekä siitä, miksi ne ovat hyviä juuri sinun lemmikeillesi. Toisinaan affiliate-linkkejä tarjoavista yrityksistä on mahdollista saada jopa juuri sinun blogiisi tarkoitettuja linkkejä ja tarjouksia, joita voit tarjota lukijoillesi. Näin lukijoille tulee tunne, että he hyötyvät blogisi lukemisesta saadessaan alennusta heille merkityksellisistä tuotteista.

Kun blogisi lukijat tekevät ostoksia sivujesi mainoslinkkien tai -bannereiden kautta, saat näistä ostoista korvauksena tietyn osuuden. Osuudet vaihtelevat eikä affiliate-markkinoinnin kautta yleensä saa kovin suuria summia, mutta taskurahaa affiliate-markkinoinnin kautta voi kyllä saada. On kuitenkin tärkeää, että blogillasi on riittävästi lukijoita, jotta markkinointisi näkee riittävä määrä ihmisiä.