Millaiset keinot auttavat tuomaan blogillesi lukijoita?

Etenkin blogitaipaleesi alkupuolella voi tuntua haastavalta saada blogillesi lukijoita. Alussa saattaa tuntua, että lukijoiden löytäminen kestää musertavan pitkään. Kun lukijoita sitten alkaa löytyä, on seuraava haaste pitää lukijat sitoutuneina juuri sinun blogiisi. Koska mielenkiintoista luettavaa löytyy netistä paljon, ei tämäkään haaste ole aivan yksinkertainen toteuttaa. Olemme koonneet tälle sivulle muutamia vinkkejä, joiden avulla saat blogillesi lukijoita.

On tärkeää kirjoittaa säännöllisesti laadukasta luettavaa

Jotta blogisi saisi lukijoita, on tärkeää, että kirjoitat säännöllisesti laadukkaita tekstejä. Toisaalta vaikka pyritkin luomaan teksteistäsi laadukkaita, ei omaa rimaa kannata myöskään nostaa liiankaan korkealle. Tällöin vaarana on suoranainen ramppikuume. Usein viihdyttävät ja hyödylliset postaukset ovat kaikista suosituimpia. Jos pystyt kirjoittamaan postauksia, jotka ovat samaan aikaan näitä molempia, olet jo oikeilla linjoilla. Pidä huolta siitä, että kirjoittamasi kieli on selkeää ja sujuvaa, jotta sitä on miellyttävä lukea. Laadukkaat ja kiinnostavat kuvat ovat tärkeä osa blogipostausta, joten myös kuvaamiseen sekä kuvien muokkaamiseen kannattaa panostaa.

Kuinka usein blogia sitten pitäisi päivittää? Useimmiten suositellaan, että blogissa kannattaisi julkaista uutta sisältöä ainakin 2-3 postauksen viikkotahdilla. Osa suosituimmista bloggaajista päivittää blogiaan päivittäin. Kaikkien postausten ei kuitenkaan tarvitse olla kovin pitkiä. Myös ajastamisesta voi olla hyötyä pyrkiessäsi tarjoamaan lukijoillesi säännöllisesti päivittyvää sisältöä.

Käytä omaa persoonaasi työvälineenäsi

Jotta erottuisit blogimassasta, kannattaa sinun käyttää omaa persoonaasi työvälineenäsi. Voit ottaa vinkkejä ja ideoita toisten blogeista, mutta toisten kopioimisessa ei ole mieltä. Kun olet aito, oma itsesi, välittyy tämä lukijoillesi hyvin nopeasti. Täysin anonyymeina kirjoitetut blogit alkavat olla taaksepäin jäänyttä elämää. Ihmiset blogien takana kiinnostavat lukijaa, minkä vuoksi kasvottomana kirjoitettu blogi ei välttämättä saavuta kovin suurta suosiota. Toisaalta oman jaksamisen kannalta on tärkeää myös miettiä blogin ja oman yksityisyyden rajoja; mitä kannattaa kertoa ja kuinka paljon omasta elämästään kannattaa jakaa suurelle yleisölle. Usein sanotaan, ettei blogissa kannata kirjoittaa aiheista, joista ei olisi valmis puhumaan kenen tahansa vastaantulijan kanssa kadulla kasvokkain.

Hyödynnä somea

Sosiaalinen media auttaa myöskin blogia saavuttamaan näkyvyyttä. Tämän vuoksi onkin tärkeää, että blogisi näkyy sosiaalisen median kanavissa, kuten Facebookissa. Facebookissa hyvät postaukset leviävät nopeasti ja saavuttavat yleisöä. Hyviä postauksia myös jaetaan mielellään. Jos kuvat ovat blogisi parasta antia, kannattaa blogin kuvia jakaa myös esimerkiksi Instagramissa. Pinterestiakin kannattaa harkita, koska siellä hyvät kuvat leviävät kulovalkean tavoin ja siellä voit myös luoda kansioita sinua kiinnostavista asioista ja jakaa niitä helposti myös lukijoillesi. Kauniisti kootut kansiot keräävät kiinnostusta ja voivat auttaa tuomaan blogillesi lukijoita.