Bloggaaminen on antoisa harrastus, mutta vain harva ansaitsee sillä elantonsa

Erityisesti nuoret blogien lukijat saavat helposti sen käsityksen, että bloggaajan elämä on täynnä luksusta. Totuus voi olla aivan toisenlainen, mutta tämä väärinkäsitys on toisaalta helppo ymmärtää luksuselämäntyyliä esitteleviä blogeja vilkaistuaan. Monesta blogista saa nimittäin sellaisen käsityksen, että bloggaajien elämä on pelkkää luksusta ja ruusuilla tanssimista; unelmalomia ympäri maailman, herkullisia aterioita parhaissa ravintoloissa sekä upeita luksustuotteita päästä varpaisiin. Samalla bloggaaminen saattaa alkaa vaikuttaa oikealta unelmatyöltä. Mikä sitten on totuus bloggaamisesta – onko se nopea tie unelmatyöhön ja unelma-ansioihin? Kerromme tällä sivulla bloggaamisen monista kasvoista.

Bloggaaminen on hauska, mutta aikaa vievä harrastus

Bloggaaminen voi olla hauska ja antoisa harrastus. Se antaa bloggaajalle tilaisuuden harjoitella kirjoitustaitojaan sekä valokuvaamista. Samalla bloggaaminen vie kuitenkin yllättävän paljon aikaa ja vaatii yllättävän paljon kärsivällisyyttä sekä pitkäjänteisyyttä. Jotta blogista tulisi suosittu, pitäisi sen tekstien ja kuvien olla niin puhuttelevia, että blogi erottuisi suuresta massasta ja keräisi lukijoita. Tämä onkin yllättävän haastava tehtävä! Juurikin tästä syystä moni blogi lopettaa melko varhaisessa vaiheessa bloggaajan huomattua kuinka haastavaa ja aikaa vievää blogin pitäminen onkaan. Suomessa melko harva voi kutsua bloggaamista ammatikseen ja suuri osa suomalaisista bloggareista pitääkin blogia harrastepohjalta. Kuitenkin blogista voi saada myös lisätuloja sekä ammatinkin, kunhan blogiin vain panostaa tarpeeksi ja kunhan se on riittävän mielenkiintoinen myös lukijoiden ja mainostajien mielestä.

Miten bloggaamisesta voi saada lisätuloja tai jopa ammatin?

Kuten edellä jo todettiinkin, niin vain harva suomalainen bloggaaja ansaitsee elantonsa blogillaan. Kuitenkin pientä taskurahaa tai jopa sivutyön blogista voi kuitenkin saada melko helpostikin. Kerromme tässä kappaleessa muutaman vinkin niille, joita ansaitseminen blogin kautta kiinnostaa.

Monelle bloggaamisesta ammattina haaveilevalle saattaa tulla yllätyksenä, kuinka paljon taustatyötä ammattimainen bloggaaminen vaatiikaan. Tämä ei nimittäin välttämättä tule esiin lukijalle, eikä lukija välttämättä osaa täysin arvioida postausten vaatimaa aikaa ja työtä. Juttujen hiominen ja kuvien muokkaaminen on tärkeä osa työtä. ja blogiin saakin käytettyä helposti jopa monta kymmentä tuntia viikossa.

Eräs bloggaamisen haastavimmista elementeistä on se, että omaa elämää käytetään työvälineenä, mikä tarkoittaa sitä, että jopa monet kymmenettuhannet ihmiset saattavat joka päivä lukea bloggaajan elämästä. Tällöin bloggaaja asettaa itsensä alttiiksi arvostelulle, mikä saattaa olla pidemmän päälle raskasta. Onkin tärkeää osata luoda rajat bloggaamisen sekä oman yksityiselämän välille.

Jos yhteistyöt erilaisten yritysten kanssa kiinnostaa, kannattaa tästä mainita rehellisesti omassa blogissa sekä huolehtia siitä, että yhteystietosi ovat selvästi näkyvillä. Usein erilaiset yritykset ottavat kyllä itse yhteyttä, jos ovat kiinnostuneita tekemään yhteistyötä blogisi kanssa.

Toinen yleisesti käytetty keino hankkia lisäansioita blogin kautta on affiliate-markkinointi. Netistä löytyy useampia sivustoja, joiden kautta on mahdollista hankkia omaan blogiin affiliate-linkkejä tai -bannereita. Kun blogisi lukijat tekevät näiden kautta ostoksia, saat niistä tietyn suuruisen korvauksen. Usein affiliate-linkit toimivat paremmin kuin -bannerit, koska luonnollisen tekstin sisällä olevat linkit herättävät yleensä bannereita paremman mielikuvan lukijoissa. Jos blogisi on esimerkiksi keskittynyt urheiluun, voivat vaikkapa urheiluvälineliikkeet olla oivallisia yhteistyökumppaneita sivustollesi. Voit vaikkapa esitellä suosikkitreenivaatteesi ja kertoa niiden ominaisuuksista.