Mitä on bloggaajan vapaus?

Digitalisoituneessa maailmassa on yhä enemmän nomadeja, jotka työskentelevät ajasta ja paikasta riippumatta. Suomessa nuoret ovat yhä halukkaampia muuttamaan pois kotimaastaan. Digitaalinen työympäristö mahdollistaa työskentelyn siellä, mistä löytyy internetyhteys. Kauppapaikkojen siirtyessä yhä enemmän verkkoon myös mainonta ja markkinointi siirtyy verkon puolelle. Tästä oivallinen esimerkki on blogistit, joista suosituimmat voivat ansaita merkittäviä summia, jopa elantonsa mainostamalla tuotteita ja palveluja blogeissaan. Tämä tarkoittaa suurenmoista vapautta ansaita kuukausipalkka mistä päin tahansa maailmaa. Yritykset ovat niin kiinnostuneita tarjoamaan suosituimmille nettijulkkiksille tuotteittaan esiteltäväksi, että parhaimmat blogistit voivat jo valita yrityksistä mieleisimmät omien mieltymystensä mukaan. Kaikki mitä myydään kivijalkakaupassa, myydään myös verkossa ja tästä voivat hyötyä monet bloggaajat tai bloggaajan uraa haaveilevat.

Kohti vapautta

Uuden uran alku

Nomadin elämäntyyliin kuuluu monesti minimalismi. Matkalla mukana kulkevaa tavaraa on mahdollisimman vähän. Yhdet tai kahdet vaihtovaatteet, reppu tai matkalaukku, läppäri ja matkalaturi adaptereilla. Vagabond jalkineet moneen tyyliin reissumiehelle tai naiselle, ranta-asu ja lempikirjallisuutta digimuodossa tai perinteisinä kirjoina. Mihin tie ikinä viekään, kaikki tarvittava kulkee mukana. Blogistille tärkeitä työvälineitä ovat digikamera, jalusta ja tarvittavat objektiivit. Kielitaito sekä bisnesosaaminen eri yritysten kanssa tapahtuvaan neuvotteluun ovat myös tärkeitä työkaluja reissaavalle bloggaajalle. Bloggaajan kannattaa joko perustaa oma yritys tai käyttää laskutuspalveluja, jotka mahdollistavat laskutuksen myös ulkomaalaisilta yrityksiltä. Veroasioissa kannattaa hyödyntää ilmaista veroneuvontaa, jotta välttää mahdolliset yllätykset.

Tie kohti unelmia

Mitä bloggaajan uran aloittaminen sitten vaatii? Perustaidot kirjoittamisesta, valokuvaustaitoa, ideoita sekä elämä, josta myös muut voivat olla kiinnostuneita. On mahdollista myös ulkoistaa osa bloggaajan tehtävistä muille. Valokuvausta ei tarvitse opetella alusta alkaen ja kirjoittamiseenkin löytyy osaajia, joiden osin edullisiakin palveluita voi hyödyntää. bloggaajan vapaus tarkoittaa myös vapautta omassa elämässä, voi tehdä työtä ja eri tehtäviä niin kuin itsestä sopivalle tuntuu. Verkkomaailman alati kasvavat mahdollisuudet ja tarjonta antavat osaavalle tekijälle vapauden päättää omasta aikataulustaan.