Millainen on hyvä lifestyleblogi?

Kerromme tässä artikkelissa, millainen on hyvä lifestyleblogi, ja millaiset lifestyleblogit ovat menestyneet Suomessa. Jos blogien kiehtova maailma kiinnostaa, pysy kuulolla!

Ole oma itsesi

Lifestyle-blogit perustuvat erityisen voimakkaasti kirjoittajan itsensä ympärille ja jo nimensäkin mukaisesti hänen elämäntyylinsä ympärille. Tästä syystä onkin tärkeää, että kirjoittaja on rehellisesti sitä mitä on, eikä pyri olemaan jotakin muuta. Teeskentely tai toisten jäljittely huomataan hyvin pian ja blogista saa nopeasti vaikutelman, kuin menossa olisi alati jatkuvat naamiaiset, joissa bloggaaja yrittää esiintyä aivan toisena henkilönä, joka hän sisimmässään on.

Ole samaistuttava ja luo lukijoihisi hyvä kontakti

Samaistuttavuus on tärkeä osa bloggaajien viehätystä. Bloggaaja voi edustaa esimerkiksi juuri sellaista ihmistyyppiä, jollainen lukija haluaisi olla tai jollaiseksi hän haluaisi tulla. Hänen elämäntyyliään saatetaan ihailla ja jopa kadehtia sekä jäljitellä.

Lifestylebloggaajan on tärkeää olla yhteydessä lukijoihinsa ja luoda näihin hyvä kontakti. Luodakseen hyvän suhteen lukijoihinsa bloggaajan on tärkeää suhtautua heidän kommentteihinsa kiinnostuneena ja kunnioittaen. Lukijoiden kommenttien ylenkatsominen on lähes varma tapa karkottaa lukijoita ja luoda bloggaajasta ylimielinen kuva. Hän voi myös esimerkiksi esitellä kotinsa lukijoilleen, mikä luo heti lukijoissa yhteydentunteen bloggaajaan, onhan koti kovin yksityinen paikka, johon ei perinteisesti kutsuta aivan ketä tahansa.

Erilaiset tosi-tv-sarjat ovat nyt kovin pinnalla ja blogien suosiossa voidaan nähdä jotakin samaa. Niiden molempien suosio perustuu siihen, että yllättävän moni meistä, joko katselijoista tai lukijoista, nauttii tirkistelystä. Kun tosi-tv-ohjelmien koukuttavuuden syitä on tutkittu, on myös havaittu, että osa katselijoista kokee tosi-tv-tähdet lähes ystävän kaltaisina henkilöinä, koska he tulevat ohjelman kautta omalla tavallaan kovin läheisiksi katsojalle. Jotakin samaa liittyy luultavasti myös lifestyleblogien suosioon.

Huolehdi siitä, että blogisi sisältö on mielenkiintoista kuvista tekstiin

Pidä aina huolta siitä, että blogisi sisältö on laadukasta ja mielenkiintoista. Tämä koskee sekä blogin kuvia että tekstiä. Varmista, että tekstiäsi on helppo lukea eikä se vilise kirjoitusvirheitä. Huolehdi myös kuvien laadukkuudesta ja mielenkiintoisuudesta. Parhaimmillaan kuvat tukevat tekstiä ja päinvastoin.

Pidä rajasi ja huolehdi yksityisyydensuojastasi

Jos blogisi yhtäkkiä ponnahtaakin menestykseen, on tärkeää, että olet alusta alkaen miettinyt omia rajojasi – sitä mitä olet blogissa valmis itsestäsi ja elämästäsi paljastamaan. Jo Suomenkin mittakaavassa bloggareiden perään on lähtenyt stalkkereita, jotka ovat aiheuttaneet ikäviä tilanteita. Muista siis huolehtia yksityisyydensuojastasi riittävällä tavalla.

Hyödynnä erilaisia somekanavia

Nykyisin lähes kaikilta tunnetuimmilta blogeilta löytyy somekanava jos toinenkin, ja somekanavien hyödyntäminen onkin nykypäivänä lähes välttämätöntä oman blogin pysymiseksi pinnalla. Erityisen suosittuja somekanavia ovat Instagram ja Facebook. Tarjoa somekanavillasi lukijoillesi jotain ekstraa. Esimerkiksi erilaiset elämäntyyliisi liittyvät videot ovat tällä hetkellä kovin suosittuja. Innokkaimmat fanisi ilahtuvat jo siitä, että kuulevat äänesi.

Pidä yhteistyöpostaukset rajattuina ja kohdennettuina

Jos haluat ansaita blogillasi rahaa, haluat varmastikin tehdä erilaisia yhteistöitä firmojen kanssa. Tässä kannattaa kuitenkin noudattaa malttia, ettei yhtäkkiä joka toinen postaus ole yhteistyö, ja ettet yhtäkkiä huomaa mainostavasi liikuntaan keskittyvässä lifestyleblogissasi lasten sormihyrriä. Jos yhteistyöpostauksia alkaa olla liikaa, ärsyttävät ne helposti lukijoita ja saattavat jopa karkottaa osan lukijoista.