Millaiset postaukset herättävät blogeissa keskustelua

Hyvällekin bloggaajalle saattaa tulla sellaisia hetkiä, ettei kirjoittaminen oikein suju; inspiraatio saattaa olla hukassa eikä kirjoittamisesta oikein tahdo tulla mitään. Tällöin hyvät neuvot ovat kalliit ja onkin hyvä miettiä jo etukäteen postausideoita tällaisten tilanteiden varalle.

Kokeile kirjoittaa jostakin ajankohtaisesta aiheesta aivan uudesta näkökulmasta käsin

Jos postausideat tuntuvat olevan hukassa, kannattaa kokeilla jostakin ajankohtaisesta aiheesta kirjoittamista siten, että ottaa tähän aiheeseen aivan uudenlaisen näkökulman. Esimerkiksi julkinen imetys aiheutti aikoinaan suuren kohun ja monet bloggaajat ottivat tähän aiheeseen kantaa omasta näkökulmastaan käsin. Tämä herätti runsaasti keskustelua. Muita tällaisia aiheita ovat viime aikoina olleet esimerkiksi lasten näkyminen somessa sekä Me too -kampanja.

Miten ajankohtaisesta aiheesta voi kirjoittaa uudesta näkökulmasta käsin?

Valitse ensin jokin ajankohtainen aihe, joka puhuttelee sinua. Mieti tämän jälkeen, miten aihe koskettaa sinun elämääsi ja mitä sanottavaa sinulla siitä on. Esimerkiksi Me too -kampanjan aikana moni nainen on tullut rohkeasti esiin omien kokemustensa kanssa kertoen, kuinka on joutunut kokemaan seksuaalista häirintää. Tällainen esiintulo on rohkeaa, mutta on tuonut myös keskusteluun aivan uudenlaisia näkökulmia. Toisaalta osa bloggaajista on myös tuonut esiin huolen siitä, että kampanjan siivin on saatettu leimata häiriköijiksi sellaisiakin miehiä, jotka eivät ole varsinaiseen häirintään syyllistyneet. Myös tämä on uudenlainen näkökulma aiheeseen.