Millainen on hyvä bloggaaja?

Moni varmasti miettii, millainen on hyvä bloggaaja ja millaisia ominaisuuksia hyvällä bloggaajalla on. Entä millainen on hyvä blogi? Kerromme tällä sivulla muutamia hyvän bloggaajan ominaisuuksia.

Hyvä bloggaaja on taitava kirjoittaja ja tarinankertoja

Hyvä bloggaaja on tietysti taitava kirjoittaja, joka osaa kertoa tarinoita lukijoita kiinnostavalla tavalla. Hänen kirjoittamansa kieli on hyvää ja sitä on helppo lukea. Kirjoitustyyli on omintakeinen ja kenties jopa huumorilla höystetty. Hyvän blogin kuvat tukevat tekstin kertomaa tarinaa luoden yhdessä ainutlaatuisen kokonaisuuden.

Hyvä bloggaaja ottaa lukijansa huomioon

Hyvän bloggaajan eräs tärkeimmistä ominaisuuksista on hänen taitonsa olla vuorovaikutuksessa bloginsa lukijoiden kanssa. On tärkeää osata ottaa huomioon blogin lukijat. Esimerkiksi lukijoihin kommentteihin vastaaminen on tärkeä osa tätä huomioonottamista. Ellei bloggaaja vaivaudu vastaamaan lukijoidensa kommentteihin, antaa hän heille hyvin nopeasti viestin, etteivät lukijoiden kommentit oikeastaan kiinnosta häntä. Tällöin bloggaajasta muodostuu helposti hyvin ylimielinen kuva, mikä saattaa vähentää lukijoiden mielenkiintoa blogia kohtaan. Bloggaaja on tavallaan kuin lukijoidensa asiakaspalvelija, jonka tehtävänä on tarjota lukijoille heidän tarvitsemaansa tietoa tai kaipaamaansa viihdettä.