Blogista inspiraatiota tapetin valintaan

Tapetin valinta voi tuntua mahdottomalta tehtävältä. Valinnanvaraa löytyy markkinoilta runsaasti ja kaiken lisäksi monet meistä eivät välttämättä ole tapetoineet itse kotiaan aikaisemmin. Onneksi tässä tehtävässä ei tarvitse viedä sormea suuhun, sillä tämän blogin hauskoilla vinkeillä onnistut kotisi tapettien valinnassa ilman säätämistä!

Mistä tapetti kannattaa ostaa?

Jokainen voi toki itse päättää, mistä tapettinsa haluaa ostaa. Tänä päivänä tapetit on kuitenkin helppo tilata suoraan netistä, sillä Kotitapetti-verkkokaupan laajasta valikoimasta löydät parhaat tapetit keittiöön, olohuoneeseen, makuuhuoneeseen ja lastenhuoneeseen.

Voit luokitella hakutuloksia omien mieltymyksiesi mukaan ja tallentaa omat suosikkisi kätevästi Toivelistaan. Tapettien tilaaminen Kotitapetin verkkokaupasta on kannattavaa myös sen takia, että verkkokaupan asiantuntijat räätälöivät toimituksesi liiman ja rullien määrän automaattisesti. Tällä tapaa voit olla varma, että sinulla on aina oikea määrä liimaa tapettien asentamiseen. Löydät myös verkkokaupan kotisivuilta kätevän asennusoppaan, jonka ansiosta tapetoit kotisi seinät onnistuneesti itse.

Vinkkejä tapetin valintaan

Oikeanlaisen tapetin valinta voi tuntua lähes mahdottomalta tehtävältä, mutta onneksi se ei todellisuudessa ole kovinkaan vaikeaa. Tapetin valinnassa kannattaa ennen kaikkea kiinnittää huomiota siihen tilaan, minne tapetti aiotaan laittaa. On tärkeää, että tapetin värimaailma ja kuviot käyvät hyvin yhteen sen tunnelman kanssa, jota tilalla halutaan hakea.

Esimerkiksi makuuhuoneeseen ei välttämättä kannata valita sitä kaikkein kirkkainta ja räikeintä tapettia, sillä pirteillä väreillä voi olla tässä tilassa täysin päinvastainen vaikutus. Jos haluat tehdä makuuhuoneestasi rauhoittavan ja rentouttavan tilan, tällöin värimaailmassa ja kuvioissa kannattaa suosia harmonisia kuvioita ja kotoisia värejä.

Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että tapetin väri syvenee seinällä noin 10 prosenttia siitä, mitä mallikappale näyttää. Tästä syystä silloin, kun testaat mallikappaletta omalle seinällesi, on tärkeää pyrkiä kuvittelemaan mielessä, että väri tulee näyttämään todellisuudessa hieman syvemmältä.

Lisäksi on hyvä huomioida, että tapetin kuvioinnilla on mahdollista vaikuttaa myös huoneen tilan ulottuvuuteen. Vaakatasossa kulkevat linjat tekevät huoneesta matalamman tuntuisen, kun taas pystyssä kulkevat linjat tuovat huoneeseen korkeutta.

Myös valon suunnalla on väliä. Jos tapetissa on karkea pinta, väri voi näyttää kohtisuorassa valossa todellisuutta vaaleammalta, mutta jos valo osuu tapettiin sivusta, tapetin pintaan muodostuu varjoja, jotka puolestaan tekevät sävystä tummemman.

Kaikkein tärkein sääntö, joka kannattaa pitää mielessä, on kuitenkin se, että tapetin valinnassa kannattaa luottaa aina omaan makuun. On tärkeämpää, että tapetti näyttää hyvältä omaan silmään, kuin että kyseessä olisi asiantuntijoiden mielestä “paras” tai “muodikkain” valinta. Kun itse pidät valitsemastasi tapetista, valintasi on onnistunut!