Mikä talousaiheisissa blogeissa kiehtoo?

Talousaiheiset blogit ovat juuri nyt erityisen suosittuja. Moni haluaa lukea rahasta ja etenkin rahankäytöstä ja saada hyviä vinkkejä omaan taloudenpitoonsa. Kerromme tässä artikkelissa, miksi talousaiheiset blogit kiehtovat lukijoita vuodesta toiseen.

Tavoitteena taloudellinen riippumattomuus

Monessa talousaiheisessa blogissa puhutaan taloudellisesta riippumattomuudesta. Periaate kiinnostaa monia ja onkin monen talousaiheisen blogin vetonaula. Kukapa meistä ei haluaisi tavoitella taloudellista riippumattomuutta eli tilannetta, jossa työtä ei ole enää pakko tehdä oman toimeentulon turvaamiseksi? Tämä on haave, jota moni meistä lähtee tavoittelemaan, mutta myös tavoite, jonka edessä hyvät neuvot ovat tarpeen. Jos joku bloggaaja kertoo saavuttaneensa tai edes tavoittelevansa taloudellista riippumattomuutta, keräävät tällaiset postaukset ja blogit yleensä runsaasti lukijoita – ainakin, jos kirjoittaja onnistuu luomaan itsestään luotettavan ja asiantuntevan kuvan! Alalla liikkuu nimittäin myös taivaanrannan maalareita ja suoranaisia huijareita, joten on ensiarvoisen tärkeää, että kirjoittajasta muodostuu lukijalle miellyttävä ja luotettava kuva!

Lainansaanti kiinnostaa

Lainansaanti ja esimerkiksi lainojen uudelleen järjestely entistä tehokkaammalla ja optimaalisemmalla tavalla kiinnostaa monia lukijoita. Lainoista ja rahasta ei ole aina helppoa puhua tuttavien tai edes omien perheenjäsenten kanssa, joten moni huokaisee helpotuksesta, kun asiantunteva bloggaaja raottaa lainojen maailmaa. Yrityslainaa etsiville esimerkiksi Qred on oivallinen vaihtoehto, joka vilahtaa monissa muissakin blogeissa. Yrityslainan hakeminen palvelun kautta on yksinkertaista eikä aloitusmaksuja vaadita. Palvelun käyttö ei sisällä piilokuluja eikä sitoutumispakkoa. Lainan hakeminen palvelun kautta vie ainoastaan noin minuutin, sillä hakemuksen täyttäminen onnistuu nopeasti. Lisäksi se on ilmaista ja sitoumuksetonta.

Kun palvelussa vastaanotetaan lainahakemuksesi, saat lainatarjouksen tunnissa puhelimeesi sekä sähköpostiisi. Rahat maksetaan tilillesi saman päivän aikana. Sivustolta löytyy myös näppärä lainalaskuri, johon voit ensimmäiseksi syöttää hakemasi lainasumman. Tämän jälkeen voit valita laina-ajaksi joko 6 kuukautta, 12 kuukautta tai 18 kuukautta, minkä jälkeen laskuri laskee arvioidun kuukausikulun, kuukausilyhennyksen sekä lainan kokonaiskustannukset. Esimerkiksi 10 000 euron lainasummalla ja 12 kuukauden laina-ajalla kuukausikuluksi laskuri laskee 166 euroa, kuukausilyhennykseksi 833 euroa ja lainan kokonaiskustannuksiksi 11 992 euroa. Tämä auttaa sinua hahmottamaan yrityslainan kuluja.

Moni kärsii taloudellisista vaikeuksista

Moni suomalainen kamppailee taloudellisten vaikeuksien, ja jopa ulosoton, kanssa. Velkakierre on valitettavan tuttu juttu monelle suomalaiselle kotitaloudelle. Moni ottaa jopa lisää velkaa pitääkseen yllä kulisseja ja välttääkseen häpeää. Jopa monet eläkeläiset elävät velkakierteeessä. Tällaisista asioista voi olla vaikea puhua läheisten kanssa, minkä vuoksi monelle aiheesta kirjoittava bloggaaja saattaa olla helpoin keskustelun aloittaja. Aiheelle kasvot antava bloggaaja saattaa jopa auttaa asian esille ottamista ja luoda uskoa siihen, että haastavistakin taloudellisista tilanteista on mahdollista nousta uuteen kukoistukseen.

Moni bloggaaja jakaa vinkkejä myös somessa, kuten Facebookissa, mikä tekee vinkeistä tavallista helpommin saavutettavia. Facebookissa jaetut vinkit tuntuvat melkein siltä kuin läheinen tuttava olisi tukemassa ja auttamassa haastavassa tilanteessa. Talousvaikeuksien kanssa yksin kamppailevalle lukijalle tämä saattaa tuntua erityisen helpottavalta ja huojentavalta tiedolta, joka saattaa auttaa uskomaan siihen, ettei asian kanssa ole sittenkään täysin yksin. Tämä saattaa madaltaa muunkin avun hakemisen kynnystä.