Blogi mukanasi siellä missä sinäkin

Blogin pitäminen on monille rakas harrastus ja joillekin jopa ammatti. Tarkoitus on kuitenkin kaikille sama: tuottaa lukijoille mieluista sisältöä nettiin, jossa se on mahdollisimman helposti kaikkien luettavissa. Blogin avulla ehkä jokin pimentoon jäänyt asia nousee parhaimmillaan pinnalle ja päivän polttavaksi puheenaiheeksi.

Mutta sinulle, joka blogia kirjoitat, saattaa joskus tulla vastaan tienhaara: joudut miettimään, haluatko blogisi päivittyvän sitä mukaa kun ajatuksia tulee vai haluatko esimerkiksi nukkua yön oli ja sen jälkeen kirjoittaa aiheesta hieman syvällisemmin. Oli lähestymistapasi sitten mikä hyvänsä, löytyy blogille varmasti oma lukijakuntansa, mutta tyyli, jolla kirjoitat, määrittelee sen, millaiseksi lukijakuntasi noin loppupeleissä muodostuu.

Oikeat laitteet

Monille on kuitenkin tärkeää, että blogia voi pitää myös tien päällä. Näin ollen kannettava tietokone on ensiarvoisen tärkeä työkalu blogin pitämiseen – halusi sitä sitten päivittää tajunnan virtana tai harkitusti vähän harvemmin.

Hyvän koneen ei tarvitse olla kallis. Käytetyn Applen laitteen, kuten vaikkapa macbook pron saa näppärästi Mreselliltä. Se ostaa käytettyjä laitteita, huoltaa ne uudenveroisiksi ja laittaa myyntiin niin kuluttajille kuin yrityksillekin. Kuluttaja-asiakkaille tarjotaan jopa 12 kuukauden takuu kaikkiin koneisiin, joten käytetyn laitteen ostaminen on ihan yhtä turvallista kuin uudenkin.

Applen valmistamat laitteet ovat suosittuja juuri siksi, että niiden avulla kaikki pyörii vaivattomammin. Tämä puolestaan johtuu siitä, että Apple valmistaa sekä itse tietokoneen että sen käyttöjärjestelmän, eli ne keskustelevat saumattomasti keskenään heti alusta alkaen. Apple tarjoaa myös median kanssa työskenteleville ensiluokkaisia ohjelmia niin tekstien, kuvien kuin videoidenkin käsittelyyn. Nämä ohjelmat ovat eksklusiivisia Applelle, mutta myös Windowsille tehtyjä ohjelmia voi käyttää monissa Applen koneissa.

Toisinaan blogin pitämiseen halutaan jotain vieläkin kompaktimpaa. Applella on onneksi vastaus tähänkin: iPad on yhä suositumpi laite blogin pitäjien keskuudessa, koska siinä yhdistyvät kännykän kätevyys ja ihan hyvän perusläppärin suorituskyky. Tablettikoneissa on myös sen verran hyvä kamera, että blogia on helppo täydentää omilla kuvilla ja videoilla vaikka jo ihan blogia kirjoittaessa.

Erilaisia lisälaitteitakin on saatavilla vaikka kuinka paljon. Kannettavan kohdalla voi olla hyvä hankkia vähän pidempi latausjohto, jotta aina ei tarvitse istua ihan seinän vieressä. Moni nykyajan läppäri saa virtansa myös vara-akuista (myydään nimellä “power bank”). Tabletilla kirjoittava arvostaa varmastikin irrotettavaa näppäimistöä, joka kokoon taitettuna antaa myös perustavanlaatuista suojaa näytölle.

Laitteiden kuljetus

Kun kyseessä on kannettava tietokone, on sanomattakin selvää, että ihmiset haluavat sen kuljettamisen olevan mahdollisimman vaivatonta. Erilaiset laukut ja kuljetuskassit ovat myös helppo tapa suojella konetta, kun ollaan tien päällä.

Moni suosii kuitenkin olkalaukkua, jossa on oma kotelo kannettavalle tietokoneelle. Olkalaukussa on myös se etu, että sen voi tarvittaessa asettaa syliin läppärin alustaksi. Näin ollen blogin pitäminen onnistuu vaikka ruuhkabussissa istuessa, jos vain pystyy keskittymään.

Myös erilaisissa tablettien kantokasseissa on jonkin verran valinnanvaraa. Jos mieleistä ei kuitenkaan etsinnästä huolimatta löydy, voi sellaisen askarella helposti itse, jolloin saa parhaimmillaan sekä kantokassin, suojapussin että kirjoitusalustan tabletilleen.